© E-Madencilik Haber

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü

ETKB Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü Dr. İzzet ALAGÖZ özgeçmişi

1970 Adana doğumlu, ODTÜ Gaziantep Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği lisans, Del Tech Community College (ABD)'de Master courses of Business Administration, Mustafa Kemal Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği yüksek lisans ve Ege Üniversitesi, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri doktora çalışmalarını tamamladı. 19 Mayıs Üniversitesi'nde 5 yıl Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Çeşitli endüstriyel tesislerin montaj, devreye alma ve işletme-bakım hizmetlerinde bulundu. Endüstriyel otomasyon, PLC, DCS sistemleri geliştirme, kod kütüphanesi, yazılım, donanım, tasarım ve uygulama projeleri gerçekleştirmiş, Gaz Türbini uzmanıdır.

Yurtiçinde ve yurtdışında General Electric, ABT Enerji, Initec Enerji, Emerson Electric gibi kuruluşlarda üst düzey görevler üstlendi.  3850 MW elektrik santrali montaj ve devreye alma, 4400 MW santral DCS sitemleri kurulum ve rehabilitasyon çalışmaları projelerini yönetti. Elektrik santralleri, su arıtma tesisleri, ilaç fabrikaları ve çeşitli endüstriyel otomasyon uygulamalarının yer aldığı özel sektör kuruluşlarında Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Dünya Enerji Konseyi Türk Ulusal Komitesi Genel Sekreterliği ve MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanlığı görevlerini yaptı. Türkçe dışında İngilizce, Arapça ve Almanca bilmektedir. 3 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile EÜAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı. Bu görevinin yanı sıra TESAB Yönetim Kurulu Başkanlığı, Euroelectric Member of Board, CIGRE National Head of Turkey ve TKİB Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.

 Kaynak: ETKB web sayfası

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER