© E-Madencilik Haber

Ankara Temiz Kömür Zirvesine Ev Sahipliği Yapıyor

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) tarafından gerçekleştirilecek olan 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi katılımcılarını 21-22 Şubat’ta Ankara’da ağırlayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve KÖMÜRDER desteği ile düzenlenen 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi yeni tarihi ile katılımcıları buluşmaya hazırlanıyor. 

Kamu, özel sektör, sivil toplum, üniversite, AR-GE ve İSG kuruluşlarından yerli ve yabancı uzmanları bir araya getirecek olan zirvede yaşanan enerji kriziyle birlikte kömürün yeniden yükselişe geçmesi ve temiz kömür teknolojilerinin önemi ele alınacak. 

Türkiye Kömür Üreticileri Derneği Başkanı DR. Hasan Hüseyin Erdoğan gerçekleşecek olan zirve için, kömür tüketiminin 2022 yılında bir önceki yıla göre arttığına dikkat çekerek “Avrupa’nın gaz tedarikinde yaşadığı riskler elektrik üretiminde kullanılan kömür talebinin artmasında etkili oldu. Bu yeni gelişmeler kömür politikalarının yeniden şekillenmesini de gerektiriyor. Tüm dünyanın gözünü çevirdiği kömür kaynaklarının geleceğini 4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi’nde yabancı uzmanlar ve sektörümüzün önemli temsilcileriyle birlikte masaya yatıracağız. Zirve yeni iş birliklerinin de önünü açacak” şeklinde açıklamada bulundu. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER