© E-Madencilik Haber

Argetest : Analiz, Cevher Zenginleştirme ve ARGE

Maden Türkiye 2022 Fuarı'nda ARGETEST standında Abdullah Buhur’un misafiri olduk. Akredite Argetest raporlarının artık dünya borsalarında geçerli olduğunu müjdeledi

Abullah Buhur yaklaşık 10 yıldır Argetest laboratuvarlar müdürü olarak görev yapıyor. Hatta,  Argetest kurulduğundan beri çalışıyor diyebiliriz.

Buhur, özellikle hazırlamış oldukları raporların akredite olduğunu, Kanada borsası da dahil dünyanın her borsasında geçerli olduğunu belirtiyor.

Argetest’te yapılan analizlerin yanısıra, Cevher Zenginleştirme ve Arge birimleri de olduğunu anlatan Buhur, bu birimlerde, laboratuvar ölçekte, piyasaya değer katan madenlerin bu aşamadaki test çalışmalarını yaptıklarını ve testleri gerçekleştirdikten sonra hangi verimle, hangi tenörle nasıl bir cevher üretilebileceğini kapsamlı bir raporla sunduklarını belirtiyor.  Sunmuş oldukları raporların da yine firmalar tarafından, ister bankalar nezdinde isterlerse borsada kullanabileceklerini ilave ediyor.

Kendilerinin devletten çok büyük beklentileri olmadığını, ancak birlikte çalıştıkları firmaların maden izinlerini daha hızlı alabildikleri takdirde, sektörün daha hızlı gelişeceğini ifade ediyor. 

 

Abdullah BUHUR ile gerçekleştirdiğimiz Röportajımızı detaylıca okumak için lütfen tıklayın.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER