© E-Madencilik Haber

Bulunan 10.000 Elmastan Sadece Bir Tanesi Renkli…

FCRF, bu elmaslardaki fiyat artışının beyaz elmas fiyatlarındaki yıllık düşüşle çeliştiğini bildirmektedir. Sarı elmas fiyatları %4,6, pembeler %3,9 ve maviler %1,8 arttı

Piyasada şeffaflığı destekleyen ve kar amacı gütmeyen Renkli Fantezi Taş Araştırma Vakfı (FCRF), her boyuttaki renkli fantezi elmasların ortalama fiyatlarının 2022'de sarılar ve pembeler başta olmak üzere %3,9 arttığını ifade etmiştir.

Sektör kuruluşu, tüm sarı elmas fiyatlarının bir önceki yıla kıyasla %4,6 arttığını, ardından pembelerde %3,9 ve mavilerde %1,8 artış olduğunu belirtmiştir.

FCRF, bu elmasların ulaştığı fiyat artışlarının beyaz elmas fiyatlarındaki yıllık düşüşle çeliştiğini söylemiştir.

FCRF veri tedarikçisi Israel Papushado yaptığı açıklamada, “2022, her boyutta ve doygunlukta sarı renkli fantezi pırlantalar için çok iyi bir yıl olmuştur. Yüksek görsel dereceli ve belirli şekillerdeki sarı elmaslar, Endekse yansıtıldığından daha fazla artmış görünmektedir.” demiştir.

“Önceki yıllara kıyasla pembe renkli fantezi pırlantaların performansında anlamlı değişiklik olmamıştır. Ancak, olasılıkla Çin pazarındaki sınırlamalar nedeniyle mavi elmaslar beklenen performansı göstermemiştir.” ifadesini belirtmiştir.

FCRF tarafından bildirilen fiyatlar, Hong Kong, New York, Cenevre ve Tel Aviv gibi majör global ticaret merkezlerinde sarı, pembe ve mavi renkli fantezi elmasların performansı için takip edilen verilere dayanan kendine ait Renkli Fantezi Elmas Endeksine dayanmaktadır. 

Doğa, dünya genelinde çıkarılan mücevher kalitesinde yaklaşık her 10.000 ham elmastan birine fantezi renkler bahşeder.

Mavi, pembe veya yeşil olabilen değerli taşlar, egzotik ve sıra dışı ürünler için tüketici tercihine bağlı olarak özel varlık sınıfı oluşturur. Bu durum, aynı zamanda ana elmas piyasasındaki arzı ve talebi yönlendiren diğer faktörlerden daha az etkilenmeleri anlamına gelir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER