© E-Madencilik Haber

Deprem Bölgesinde Agrega Kaynağı Yeterli Mi?

Agrega Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Koruç, inşaat sektörü temsilcilerinin Çevre Bakanlığı ile gerçekleştirdikleri toplantı hakkında Bloomberg HT’de açıklama yaptı.

İnşaat sektörünün temsilcileri ile gerçekleşen toplantının ardından Agrega Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Koruç agrega üretim kapasitesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

İnşaat sektörünün yapı taşı malzemelerinden olan agrega üretiminin her deprem sonrası en çok konuşulan konulardan biri olduğunu vurgulayan Koruç, agreganın kalitesinin, içerisinde yabancı madde bulundurmamasının ne kadar önemli olduğuna değindi.

Süreç başlangıcında 250 bin konut ile ilgili çalışmaların yürütüleceğinden bahseden Şevket Koruç, gerçekleşen toplantıda deprem bölgesindeki agrega kaynağının varlığından ve kapasitesinden bahsedildiğini belirtti. 

Başkan Koruç, deprem bölgesinde agrega kaynağı bakımından yeterli olmayan illerin varlığını vurgularken, kapasitenin arttırılması için gerekli çalışmaların yapılmasının gerekli olduğunu belirtti. Atılması gereken adımlar ve alınması gereken önlemler konusunda hazırlıklı olduklarını ve kısa bir süre içerisinde bölgedeki üreticilerin desteği ile bu sıkıntıyı ortadan kaldırmayı amaçladıklarını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER