© E-Madencilik Haber

Deprem Sonrası Öksüt Madeni çalışmaya devam…

Toronto, Kanada merkezli Centerra Gold, Öksüt – Kayseri’de bulunan Altın madeninde hasar saptanmadığını ve faaliyetine devam ettiğini açıkladı.

Centerra Gold, Türkiye'nin merkezinde bulunan Öksüt madeninin, Pazartesi sabahı maden sahasından yaklaşık 180 km (112 mil) uzaklıkta meydana gelen iki güçlü depremin ardından normal şekilde çalışmaya devam ettiğini bildirmiştir.

Centerra Gold’tan yapılan açıklamada, "Madende veya şirketin Türkiye'deki diğer ofislerinde çalışanlarımızda veya yüklenicilerimizde herhangi bir yaralanma olmamıştır ve ilk incelemelerde Öksüt madenindeki altyapıda herhangi bir hasar saptanmamıştır." bilgisini verilmiştir.

CEO Paul Wright yaptığı açıklamada, "Centerra, Türkiye halkına ve bu doğal afette sevdiklerini kaybeden herkese taziyelerini sunuyor." demiştir.

Wright, "Şirket, Türk devletinin acil durum hazırlık yetkililerine ve bölgesel afet müdahale kuruluşlarına yardımcı olmak için Öksüt madeninden bir acil müdahale ekibi seferber etmiştir ve mümkün olduğunda destek sağlamaya devam edecektir." demiştir.

Türkiye'nin orta-güney kesimindeki Kayseri ilinde bulunan Öksüt madeni, Centerra'nın faaliyette olan üçüncü madeni olup ilk altın dökümünü Ocak 2020'de gerçekleştirmiş ve beş ay sonra ticari üretime geçmiştir.

Öksüt fizibilite çalışmasına göre, sekiz yıllık maden ömrü boyunca toplam 1,2 milyon ons içeren 1,3 g/t altın tenörlü yaklaşık 28,2 milyon ton cevherin çıkarılması ve istiflenmesi beklenmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER