© E-Madencilik Haber

“Donanımlı Jeoloji Mühendisleri Yetiştiriyoruz”

Maden Türkiye 2022 fuarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa standından Doçent Doktor Yıldırım Güngör Jeoloji Mühendisliği hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Jeoloji mühendisleri yetiştirmek için İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği alanında öğretim görevliliği yapmaktadır.

Öğrencilerine birinci sınıftan itibaren jeolojiyi sevdiren adımlar atmayı amaçladığını söylerken, dört yılın sonunda madencilik veya jeoloji mühendisliği alanında çalışabilecek yeterlilikte mezunlar verdiklerini de belirtti.  Jeolojinin her alanında farklı faaliyetler yürütülen bir sistemde öğrenciler eğitim hayatını yürütürken, üniversitelerinin yeterli ekipman veya kanallara da kolayca ulaşabildiğini dile getirdi.

Hem jeoloji mühendisliği hem de İstanbul Üniversitesi hakkında fuar katılımcılarına detaylı bilgiler veren Doçent Doktor Güngör, devletten istek ve beklentilerini şu sözler ile dile getirdi;

“Her şeyden önce akademik faaliyetlerin desteklenmesini istiyoruz. Akademik faaliyet aynı zamanda üniversite-sanayi hizmetini, bağlantısını da ortaya çıkarır. Akademik faaliyet sadece yayın yapmak değil, o yayının çıkardığı sonuçları toplumun da anlamasını sağlamaktır. Bunun için akademik çalışmalar bazında her türlü destek yapılmalı ki ortaya sonuçlar çıkabilsin. Akademisyen bütçesine uygun, rahat bir çalışma alanı sunulursa çok daha başarılı çalışmalar yürütebilir”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER