© E-Madencilik Haber

Maden Mühendisinin Mesleki Gelişimi Çok Önemli

Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Başkanı Halim Demirkan Maden Türkiye 2022 fuarında başarılı dernek çalışmalarını ve sektördeki amaçlarını anlattı.

Yola çıkış amacı maden mühendislerine destek olmak olan Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demirkan, madencilik söz konusu olunca bunun bitmeyen bir eğitim süreci olduğuna değindi. 

Yeni mezun öğrencilerin dört yıllık eğitimlerinin yanı sıra sektörde fiilen bulunması halinde eğitimlerinin ve mesleki gelişimlerinin devam etmesi gerektiğini belirtirken, derneğin bu konudaki faaliyetlerde çaba gösterdiğini anlattı.  Mesleki anlamda geliştikçe yapılan işlerin de hafiflediğinden söz eden Demirkan, geçlerin sektörde yer alabilmesi için her türlü destek ve imkân sağladıklarını söyledi. 

Sektörün içinden ve sektörü tanıyan biri olarak, Maden Türkiye 2022 fuarında yoğun ilgi ile karşılaştıklarından anlatırken, fuarın beklentilerini karşıladığından ve tekrar katılım sağlamak istediklerinden söz etti. İfadelerinde devletten talep ve beklentilerini de belirten Demirkıran, derneklere verilen desteklerden bahsetti. Üniversitelerin rektörlerinden ve üyelerinden gerekli desteği aldıklarını belirtirken, sektörün kendilerine gerekli desteği sunduğunu da ifade etti. 

Halim Demirkan ile gerçekleştirdiğimiz Röportajımızı detaylıca okumak için lütfen tıklayın.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER