© E-Madencilik Haber

Maden Türkiye 2022’de Yerli ve Milli Teknolojiler

Maden işletme alanında laboratuvar hizmetleri sunan ARMİS’in Türkiye’deki tek yetkili satıcısı olan Avcı Tanıtım firma yetkilileri merak edilen soruları cevapladı. 

Avcı Tanıtım’ın Dış Ticaret CEO’su Sabri Avcı, Teknik İşlem ve Operasyon Yöneticisi Atalay Açıkgöz ve şirketin diğer yetkilileri Hasan Sarjad ve Babek fuar alanında ziyaretçileri ile bir araya gelip geliştirdikleri teknolojiler hakkında bilgiler verdi.

Madencilik sektörüyle olan ilişkileri ile alakalı Maden Türkiye 2022 fuarında bulunduklarını belirtirken, inovatif, çevreci, enerji tasarruflu ve yüksek verimli ürünlerini tanıtmayı amaçladıklarından bahsettiler. Türk sanayisinin, madenciliğinin, T yer altı kaynaklarının zenginleşmesine katkıda bulunmayı ve bu amaçla hem araştırma geliştirme çalışmaları yapmayı hem de Türk sanayisine bir adım daha katkıda bulunmayı ve Türk enerjisini yurt dışına açmayı hedefleyen firma, Türkiye’de laboratuvar kurmayı ve Türkiye’den dünyanın her yerine açılmayı istediklerini belirtti. 

Türkiye madencilik sanayisi için çok yenilikçi bir sistem geliştirdiklerini söyleyen Sabri Avcı, Türkiye’de ilk defa bu ürünü oluştuklarına değindi. Maden Türkiye 2022 fuarında öne çıkardıkları ürün ve bu ürünün getireceği yenilik hakkında Sabri Avcı açıklamadan bulundu.

“Kimyasal kullanmıyoruz. Tamamen fiziksel ayrıştırma yapıyoruz ve suyu kullanıyoruz. Kullandığımız ana ürün polipropilen BVC spiraller var, bunlar içerisinde maden cevheri ayrışıyor ve daha az enerjiyle daha verimli, daha karlı, daha küçük alanlarda daha büyük işler yapıyor. Böylece Türkiye’de enerji üretimi bildiğiniz gibi pahalı. BVC ve bu işin ana ürünü olan BVC spiraller de İran’dan gelecek ama diğer bütün platformlar, mühendislik bizim olacak. Çok yenilikçi bir ürün. Biz de bunu ön plana çıkartarak Türk madencisinin hizmetinde olduğumuzu ve bu sektöre yenilik getirdiğimizi ve bu sektörün kazançlı bir ürünle karşılaşacağını buradan söylüyoruz ve ümit ediyoruz ki çok başarılı olacağız. Güzel işler yapacağız. Çok büyük hedeflerimiz var. Önümüzdeki yıllarda yüzlerce milyon dolarlık yatırımları Türkiye’ye yapacağımıza inanıyoruz. Bu ürünün de Türkiye’de tutacağına ve çok başarılı olacağına inanıyoruz”

Teknik konuda da bilgiler veren Atalay Açıkgöz, ürünlerinin özellikle verimli olduğu madenlerin demir, krom, kurşun, çinko ve altın madenleri olduğunu belirtti. Aynı zamanda kömür madenlerinin zenginleştirilmesinde, kömürden kilin, cürufun ve küllerin ayrıştırılmasında da kullanılabildiğini söyledikleri ürünlerinin, muadillerine göre çok daha az enerji harcayıp çok daha az bakım maliyeti yaptığını, çevreci, gürültüsüz ve atıksız bir ürün olduğundan söz etti. Ürünlerin bir kez kurulduktan sonra çok az bakım yaparak, çok iyi sonuçlar elde ederek kullanabileceklerine değinen Açıkgöz, ürünlerinin verimliliği arttırdığına garanti verdiklerini ve kullanıcıların bunu laboratuvar ortamında test ederek görebileceklerini söyledi. Fizibilite raporunu gördükten sonra proje ve makine desteği alabilecekleri veya isteklerine göre ürün veya anahtar teslim proje talep edebileceklerinden söz etti. Ürünlerini yerli ve milli bir teknoloji olarak Türkiye’de geliştirip, buradan tüm dünya pazarına satmayı düşündüklerini belirtti ve bu ürünlerin hepsini ARMIS TÜRKİYE olarak tanıtacaklarını söyledi.

Devletten geliştirdikleri sistemler hakkında bekledikleri destek ve taleplerinden bahseden Sabri Avcı, yatırım teşviki almak istediklerini dile getirdi. Bunun yanı sıra maden işletmeciliği yapan firmaların da destek almasıyla kendilerinden proje veya ürün alabileceklerini belirtip, birlikte büyümeyi hedeflediklerini söyledi. Devletin bu konuda duyarlı olacağına inan Avcı, firmaların kendilerinden alacakları bilgi, belge ve mühendislik hizmetinin devlet teşviğinde olmasını istediğinden bahsetti.

Avcı Tanıtım ile gerçekleştirdiğimiz Röportajımızı detaylıca okumak için lütfen tıklayın.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER