© E-Madencilik Haber

Madencilik Sektöründe Kadın Gücü

Women In Mining standından WIM Türkiye ve Madencilik Sektörü Kadınlar Derneği başkan yardımcısı Banu Çolak organizasyonları hakkında bilgi verdi.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nde sektörde kadınların farkındalığını arttırmak, erkeklerle beraber çalışırken eşit haklara sahip olmasını sağlamak adına, çeşitli eğitim program ve hedefler oluşturmayı amaçlayarak kurulan WIM Türkiye, her sektörde olduğu gibi madencilik sektöründe de kadın istihdamını arttırmaya yönelik faaliyetlerde bulunmaktadır.

 

Özellikle madencilik bölümlerinden mezun gençleri sektöre kazandırmayı hedeflediklerini belirten Çolak, gençlere öncü olabilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti. Türkiye’deki tüm bölgelerdeki kadın maden çalışanlarının seslerini duyurmasını istediklerinden söz ederken, bunun bir dalga halinde global ülkelerde de duyulmasını istediklerinden bahsetti.

 

Birlik ve beraberliğinin önemini vurgulayan Çolak, sadece devletten değil özel sektör yöneticilerinden, meslektaşlarından her alanda desteğe ihtiyaç duyduklarını söyledi. “Gerçek sevgiyle, birlik ve bütünlükle birleşerek çok daha güzel şeyler yapılacağına inanıyorum. Ve buna inancım sonsuz. Madencilik sektörü çok önemli bir yere geldi. İleride de takribi 2-3 sene sonra çok başka bir yerde olacak. Türkiye inanıyorum buna. Biz kadınlar da ülkemizde çok daha iyi yerlerde olacağız” şeklinde açıklama yaptı.

 

Banu ÇOLAK ile gerçekleştirdiğimiz Röportajımızı detaylıca okumak için lütfen tıklayın.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER