© E-Madencilik Haber

Malahit

Malakit, Cu2CO3(OH)2 formülüne sahip bir bakır karbonat hidroksit mineralidir. Bu opak, yeşil bantlı mineral monoklinik kristal sisteminde kristalleşir ve çoğunlukla su tablası ve hidrotermal sıvıların kimyasal çökelme için araçlar sağladığı kırıklarda ve derin, yeraltı boşluklarında botryoidal, lifli veya stalagmitik kütleler oluşturur.

17. yüzyıldan kalma bir İspanyol batıl inancına göre, bir çocuğa malakit pastili takmak uyumasına yardımcı olur ve kötü ruhları uzak tutar. Marbodus, koruyucu nitelikleri ve uykuya yardımcı olma kabiliyeti nedeniyle malakiti gençler için bir tılsım olarak tavsiye etmiştir. Tarihsel olarak yıldırımdan ve bulaşıcı hastalıklardan korunmak ve sağlık, başarı ve sevgide süreklilik için de takılmıştır. Ortaçağ boyunca, sağlığı korumak ve Oğlakların hassas olduğu düşünülen depresyonu önlemek için Güneş'in bir figürü veya sembolü ile işlenmiş olarak takılması gelenekseldi.

Eski Mısır'da yeşil renk (wadj) ölüm ve dirilişin gücünün yanı sıra yeni yaşam ve doğurganlıkla ilişkilendirilirdi. Eski Mısırlılar ölümden sonraki yaşamın "Malakit Tarlası" olarak adlandırılan, kendi yaşamlarına benzeyen ancak acı ve ıstırabın olmadığı ebedi bir cenneti içerdiğine inanırlardı.

Malahitten bakır cevheri çıkarmanın basit yöntemleri eritme gibi termodinamik süreçleri içerir. Bu reaksiyon, ısı ve karbon ilavesini içerir ve karbonatın bakır oksit bırakarak ayrışmasına neden olur ve kömür gibi ek bir karbon kaynağı bakır oksidi bakır metale dönüştürür.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER