© E-Madencilik Haber

Türk Madencileri Maden Kurtarma Ekibi Kuruyor

Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu: “Çalışmalarda büyük emek harcayan maden kurtarma ekipleri büyütülerek “Ulusal Maden kurtarma ekibi” oluşturulacak”

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilimizi ağır tahribat sonuçlu etkileyen depremlerden sonra Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Ali Emiroğlu, arama çalışmalarında büyük emek harcayan maden kurtarma işçilerinin ekiplerini büyüterek ulusal maden kurtarma ekibi oluşturacaklarını açıkladı. Maden işçilerinin arama kurtarma çalışmaları için 7/24 hazır olduklarını söyleyen TMD Başkanı Emiroğlu, yaşanan depremlerde hava şartlarından dolayı bazı ekip ve malzemelerde ulaşım sıkıntısı yaşandığını belirtti. 

Depremin ilk anından itibaren kamu ve özel sektörlerden 10 bini aşkın madencinin arama kurtarma çalışmalarında bulunduğunu belirten Emiroğlu, böylesi bir felaket karşısında arama kurtarma çalışmalarında başarıyı arttırmak için termal kamera, dinleme cihazı ve eğitimli köpek sayısının arttırılması gerektiğini vurguladı. Düşündükleri ulusal kurtarma ekibinin detaylarından bahseden TMD Başkanı, geliştirdikleri modüller hakkında şu açıklamalarda bulundu. 

“Dünyanın deprem üreten ikinci büyük coğrafyasındayız. Bu felaketler bize ulusal bir maden kurtarma ekibi kurmamız gerektiğini gösteriyor. Biz dernek olarak daha önce kurtarma ekiplerine yönelik önemli adımlar attık. Maden kurtarma yarışmaları düzenledik. Eğitim, iletişim, bilgi birikimi aktarımı yaptık. Bu eğitimlerde bir çok afet durumu ya da kaza için modüller geliştirildi. Felaket ve kaza senaryoları üzerine çalışıldı. Farklı senaryolara göre eğitimler vermeye devam ediyoruz. Madencilerimizi fiziksel ve psikolojik olarak hazırlıyoruz. Bu alanı daha da geliştirebileceğimiz insan gücüne sahibiz.”

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER