Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü
Abone ol
 ETKB Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Süleyman ÖNEL özgeçmişi

Süleyman ÖNEL; aslen Konyalı olup Ankara’da doğdu. 2000-2001 döneminde Konya Barosuna kayıtlı olarak Avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2006 yılına kadar Konya Barosu ve Ankara Barosuna kayıtlı serbest avukat olarak çalıştı. 2006 yılından itibaren Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü’nde Avukat, Hukuk Müşaviri ve I. Hukuk Müşaviri görevlerinde bulunan ÖNEL, 2018 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında I. Hukuk Müşaviri, 2018-2019 yıllarında Hukuk Hizmetleri Başkanı olarak görev yaptı.

Türkiye Yazarlar Birliği ve ANİMDER’in ortak düzenlemiş olduğu "Çok Hızlı Okuma ve Üstün Anlama Teknikleri" konulu kursa katılarak bu konularda sertifika aldı. Konya'da ve Ankara’da "Çok Hızlı Okuma ve Hitabet" dersleri verdi. 

Vergi Hukuku, Ceza Hukuku ve Enerji Hukuku alanlarında yayımlanmış makaleleri bulunan ÖNEL; 2007 yılında Türk Patent Enstitüsünce yapılan "Marka Vekilliği" sınavını, 2009 yılında ise aynı Enstitü tarafından yapılan "Patent Vekilliği" sınavını kazandı.

Lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan ÖNEL, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi nezdinde yer alan Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü’nde "Enerji Hukuku"; "Rekabet Hukuku" ve "Ticaret Hukuku" dallarında Lisansüstü İhtisas eğitimlerini;  Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünde ise

“Kamu Hukuku” anabilimdalında "Vergi Davalarında Dava Ehliyeti" konulu tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

7 Ağustos 2019 tarih ve 2019/267 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü olarak atanan ÖNEL, evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak: ETKB web sayfası

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu BaşkanıÖnceki Haber

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tef...

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Özel Kalem MüdürüSonraki Haber

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Öze...

Yorum Yazın