Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Başkanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Başkanı
Abone ol
ETKB Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu Başkanı Dr. Abdulkadir BALIKÇI özgeçmişi

Dr. Abdulkadir Balıkçı, 1992 yılında Gazi Üniversitesi’nden mezun olmuştur. 1993 yılında yüksek lisans ve doktora eğitimi için YÖK bursu ile Amerika Birleşik Devletleri’ne gitmiştir. 1996 yılında yüksek lisans, 2003 yılında ise doktora derecesini New York University Tandon School of Engineering (New York Polytechnic Üniversitesi)  Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden almıştır. 2004 yılında yurda dönerek Gebze Teknik Üniversitesi (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü) Elektronik Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak göreve başlamış ve halen aynı üniversitede akademik faaliyetlerine devam etmektedir.

Dr. Balıkçı Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan New England - ISO şirketinde 2000-2003 yılları arasında elektrik iletim sistemleri Planlama Mühendisi olarak çalışmıştır. 

Nisan 2014- Ağustos 2020 tarihleri arasında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Enerji Enstitüsü Enstitü Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Kasım 2019’da demiryolu teknolojileri alanında Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmak üzere TÜBİTAK ve TCDD işbirliği ile Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nün (RUTE) kuruluşunu gerçekleştirerek Ağustos 2020 tarihine kadar bu Enstitünün kurucu Enstitü Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevine devam etmiştir. 

Ağustos 2020’de Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu kurucu Başkan’ı ve 2021 Ocak ayında Kurum Başkan’ı ve Yürütme Kurulu Başkan’ı olarak atanmıştır. 

Dr. Abdulkadir Balıkçı’nın akademik çalışma konuları Lityum Tabanlı Batarya Yönetim Sistemleri, Enerji Depolama Teknolojileri, Elektrikli Araç Teknolojileri, Elektrik Güç Sistemleri, Elektrik Makinaları, Güç Elektroniği, Elektromanyetik Fırlatma Sistemleri ve Yenilenebilir Enerji Sistemleri vb. olarak sıralanabilir. 

Dr. Balıkçı iyi derecede İngilizce bilmektedir, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Kaynak: ETKB web sayfası

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel MüdürüÖnceki Haber

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bor...

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tabii Kaynaklar Dairesi BaşkanıSonraki Haber

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Tab...

Yorum Yazın