Belge ve Sınavlarda Simülasyon Devrimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belge ve Sınavlarda Simülasyon Devrimi
Abone ol
Maden Türkiye 2022 fuarında maden sektöründe sınav ve belgelendirme hizmeti veren ilk kuruluş olan ETO-METSEM standından Okan Adıyaman bu hizmetler hakkında bilgi verdi.

Eskişehir Ticaret Odasına bağlı bir birim olan METSEM madencilik alanında belge hizmeti verirken, sektör çalışanlarının bilinçlenmesi için de çalışmalar yürütmektedir. Fuarda geliştirdikleri simülasyon cihazlarını tanıtan Adıyaman, sınav işlemlerini tesislere girmeden yapabildiklerini ve başarı oranlarını belgeleyebildiklerini anlattı. Bu simülasyon cihazını tanıtmak için fuarda bulunduklarını belirtirken cihazın önemini şu örnekle anlattı:

“Sınavlar yapılırken tesisin durdurulması, tekrar başlatılması, o tesiste bir arıza yaşanması, sonra o arızanın çözülmesi gibi işlemler gerekir. Bunların tesiste yapılması da tesisin sürekli durdurulup başlatılması anlamına geliyor. Bir günde en fazla sekiz kere sınav yapabiliyoruz ve bu o tesisin çalışmaması anlamına geliyor. 40 personeli olan bir tesise sınav yaptığınızda bir gün boyunca o tesiste herhangi bir işlem, üretim yapamazsınız demek oluyor. Bu da firmanın işlerinin aksamasına, dolayısıyla sektörün ekonomik anlamda zarar görmesine sebep oluyor. Biz bu alanda bir simülasyon cihazı geliştirerek bu sorunu ortadan kaldırmayı amaçladık.”

Madenciliğin çok farklı bir sektör olduğunu belirten Adıyaman, madencilik sektörünün devlet ayağında denetim alanında eksiklikler olduğunu ve bu durumun onları memnun etmediğini belirtti. Yaşadığımız üzücü madden kazalarını hatırlatıp denetimlerin önemine değindi. İş eğitimi ve gerekli belgeleri olmayan kişilerin makinelerin başına geçmesini engellemenin istemediğimiz sonuçların da önlenmesini sağlayacağından bahsetti.

 

Okan ADIYAMAN ile gerçekleştirdiğimiz Röportajımızı detaylıca okumak için lütfen tıklayın.

Adıyaman ve Malatya illerinde agrega yeterli değilÖnceki Haber

Adıyaman ve Malatya illerinde agrega yet...

2024 “Maden Türkiye Fuarı” Tarihleri Belli OlduSonraki Haber

2024 “Maden Türkiye Fuarı” Tarihleri Bel...

Yorum Yazın