Çin'de Altın Üretimi Artarken Tüketim Zayıflıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Çin'de Altın Üretimi Artarken Tüketim Zayıflıyor
Abone ol
Çin Altın Derneği yaptığı açıklamada, ülkenin altın üretiminin 2022 yılında, yıllık %13,09 artışla 372.048 tona yükseldiğini bildirdi

Doğu Shandong eyaleti, geçen yıl kazalar ve güvenlik denetimleri nedeniyle madenlerin kapatılmasından kaynaklanan üretim kesintilerini atlattı. Shandong'daki büyük madenler üretime yeniden başlayıp kapasiteyi salgın öncesi seviyeye yükseltirken, kuzeydeki Shanxi eyaleti tarafından yeni kapasite ilave edildi. Her iki faktörün de büyümeye katkıda bulunduğu düşünülmekte…

Çin Altın Derneği, dünyanın en büyük altın tüketicisindeki tüketimin 2022'de %10,63 düşüşle 1.001,74 tona gerilediğini söylemiştir.

2022'de %17,23 düşüşle 258,94 ton olan külçe altın ve madeni para tüketimi bu düşüşe öncülük etmiştir. Fiziksel altın külçelerine yapılan yatırım, sürekli yüksek olan altın fiyatları ve döviz kurlarındaki oynaklık nedeniyle azalmıştır.

Bu arada, altın takı tüketimi yıllık %8,01 düşüşle 654,32 tona gerilemiştir.

Dernek, “Altın takı tüketimi geçen yılın başında güçlü bir toparlanma yaşamıştır, ancak daha sonra ülkedeki Covid alevlenmeleri nedeniyle önemli ölçüde düşmüştür”. açıklamasında bulunmuştur. 

TOGG Kaç Adet Üretildi?Önceki Haber

TOGG Kaç Adet Üretildi?

Üçüncü Büyük Altın Madeni Söğüt'te AçıldıSonraki Haber

Üçüncü Büyük Altın Madeni Söğüt'te Açıld...