Çin’deki Söylenti Demir Fiyatlarını Düşürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çin’deki Söylenti Demir Fiyatlarını Düşürüyor
Abone ol
Çin'in, fiyatları dizginlemek için yıllık ham çelik üretimini sınırlayan ama henüz doğrulanmamış planı, piyasada demir cevheri fiyatını 3 ayın en düşük seviyesine düşürdü

Bloomberg'in bildirdiğine göre Çin, demir cevheri fiyat spekülasyonlarını dizginlemek amacıyla yerel çelik üreticilerinin üretimini 2022 seviyelerinde sınırlayan planı bu ayın sonuna kadar yayınlayacak.

Karbon emisyonlarını azaltmak ve iklim taahhütlerini yerine getirmek için mücadele eden Çin hükümeti, uzun süredir çevreyi ciddi şekilde kirleten çelik sektörünü hedef almıştır.

Endüstri, ulusal emisyonların yaklaşık %15'ini oluşturmaktadır ve elektrik üretiminden sonra ikinci sırada yer almaktadır.

Kuzey Çin'e ithal edilen %62’lik Fe Fine standardı, Perşembe günü %1,47 düşerek ton başına 118,29 USDolar’a gerileyerek Ocak ayından bu yana en düşük seviyeye ulaşmıştır.

Çin'in Dalian Ticaret Borsasında en çok işlem gören Eylül ayı demir cevheri sözleşmesi, gündüz ticaretini %3,1 düşüşle ton başına 769 yuan (111,89 $) seviyesinde tamamlamıştır.

Sinosteel Futures analistleri bir notta, "Demir cevheri, fiyat kontrolü baskısıyla karşı karşıyadır ve politika riskleri artmaya devam etmektedir." demiştir.

Bu arada, Avustralya'nın kuzeybatı bölgesindeki Port Hedland, Perşembe günü bölgenin on yıl içindeki en güçlü tropikal siklonu olan ve arzı kesintiye uğratma ve demir cevheri fiyatlarına destek sağlama potansiyeline sahip Ilsa Kasırgası'na hazırlanmıştır.

Port Hedland, dünyanın en büyük demir cevheri ihracat noktasıdır.

Türk Şirketlerinden Altına İlgi ArtıyorÖnceki Haber

Türk Şirketlerinden Altına İlgi Artıyor

UMREK Kodu’nun İkinci Versiyonu YayındaSonraki Haber

UMREK Kodu’nun İkinci Versiyonu Yayında

Yorum Yazın