Elon Musk: Tesla Lityum işine girmek zorunda…

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Elon Musk: Tesla Lityum işine girmek zorunda…
Abone ol
"Lityumun fiyatı çılgın seviyelere ulaşmıştır" tweetini atan Tesla’nın patronu, batarya üretiminde Lityum’un maliyeti çok yükseldiğinden, rafineri işine girmeyi planlıyor

CNBC’den Catherine Clifford’un Facebook, Twitter, LinkedIn, E-posta aracılığı ile paylaştığı makalesinde şu bilgilere yer vermektedir:

Elon Musk, batarya üretiminde önemli bir bileşen olan lityumun maliyeti çok yükseldiğinden, Tesla'nın lityum madenciliği ve rafinerisi işine doğrudan ve geniş ölçekte girebileceği tweetini atmıştır.

Musk, "Lityumun fiyatı çılgın seviyelere ulaşmıştır" tweetini atmıştı. “Lityum, dünyanın hemen her yerinde bulunduğu için elementin kendisi ile ilgili bir kıtlık söz konusu değildir, ancak lityumu çıkarma/rafine etme hızı yavaştır.”

Tesla’nın ve SpaceX tech’in patronu, son yirmi yılda ton başına ortalama lityum fiyatını gösteren ve 2021'den bu yana fiyatlardaki büyük artışı gösteren bir tweeti yanıtlamıştır. Benchmark Mineral Intelligence'a göre, metalin maliyeti geçen yıl %480'den daha da fazla artmıştır.

ABD İçişleri Bakanlığı'nın bir bölümü olan ABD Jeolojik Araştırmalarına göre, Amerika Birleşik Devletleri'nin her yerinde gerçekten de lityum rezervleri mevcuttur.

Lityum, hem en hafif metal hem de yoğunluğu en az katı element olduğundan elektrikli araç bataryaları için değerlidir. Diğer bir deyişle, lityum ile yapılan bataryaların güç-ağırlık oranı yüksektir ve bu oran da nakliye konusunda önem taşır.

Benzer tweetler, Musk'ın Tesla'nın kendi lityum’unun madenciliğine girişmesi fikrini ilk kez gündeme getirişi değildir.

“Konuya aşina kişilerin” bulunduğu Fortune'a göre, 2020'de Tesla, bir lityum madencilik şirketini satın alma anlaşmasının başarısız olmasının ardından hemen Nevada'da lityum çıkarmak amacıyla için kendi haklarını güvence altına almıştı.

Amasra: Bakan Dönmez “Alanı kapatma kararı aldık”Önceki Haber

Amasra: Bakan Dönmez “Alanı kapatma kara...

Dikkat! Maden İhracatında Düşüş!Sonraki Haber

Dikkat! Maden İhracatında Düşüş!