İsveçli Sandvik’e Kanadalı Torex’ten 63M $ Sipariş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsveçli Sandvik’e Kanadalı Torex’ten 63M $ Sipariş
Abone ol
Sandvik'ten bildirildiği üzere bu satış, bataryalı elektrikli araçlar için Latin Amerika'dan aldıkları ilk sipariş oldu, işte detaylar…

İsveçli madencilik teçhizatı üreticisi Sandvik, Kanadalı maden şirketi Torex Gold Resources'tan 650 milyon İsveç kronu (62,76 milyon $) değerinde bir sipariş aldı.

 

Sipariş, 15 adet bataryalı elektrikli araç ve 20 adet konvansiyonel içten yanmalı motorlu ekipman ünitesini içermektedir.

Şirket, siparişin Sandvik'in Latin Amerika'daki ilk bataryalı elektrikli araç siparişi ve bugüne kadarki en büyük üçüncü bataryalı elektrikli maden filosu siparişi olduğunu söylemiştir.

 

Sandvik, ekipman teslimatlarının bu yılın üçüncü çeyreğinde başlayıp 2025'in dördüncü çeyreğine kadar devam etmesinin planlandığını söylemiştir.

 

Şirket, Torex'in filoyu Meksika'daki Media Luna yer altı yatağı için kullanacağını ve bu yatağı 2025'in başlarında ticari üretime sokmayı planladığını da sözlerine eklemiştir.

 

Bataryalı elektrikli araçlar arasında yükleyiciler ve çift bomlu jumbolar yer alır ve sipariş edilen geleneksel ekipman, yükleyicilerden, kamyonlardan, cıvata cihazlarından, üretim matkaplarından ve baş yukarı delme makinesinden oluşur. ($1 = 10,3566 İsveç kronu)

Madencilik Sektöründe Kadın GücüÖnceki Haber

Madencilik Sektöründe Kadın Gücü

Madencinin hassas noktası 16 ncı madde değiştiSonraki Haber

Madencinin hassas noktası 16 ncı madde d...

Yorum Yazın