MTA Buhar Metalürjisi Teknolojisi kullanacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
MTA Buhar Metalürjisi Teknolojisi kullanacak
Abone ol
Kanadalı Lisans sahibi CVMR ile uzlaşı belgesi imzalayan MTA Uluslararası Madencilik A.Ş., sıfır zararlı artık ile metal saflaştırması yapacak.

MTAIC, kendi internet sitesinde, Türkiye’de iştiraki de bulunan Kanada merkezli CVMR Corporation (CVMR) ile ortak girişimde bulunmak üzere uzlaşı belgesi (Mutabakat Zaptı) imzaladıklarını duyurdu. 

Anlaşma kapsamında CVMR, buhar metalurji teknolojisinin lisansını MTAIC’ye kullandıracak ve MTAIC ile altın ve gümüş de dahil olmak üzere çeşitli kritik metalleri uluslararası düzeyde geliştirmek, çıkarmak ve rafine etmek için birlikte çalışacak.

Proses konusunda en detaylı ve güncel bilgilere ulaşmak için, Kanadalı şirketin web sayfasını ziyaret ediniz: https://www.cvmr.ca/

CVMR yani “Chemical Vapour Metal Refining” = kimyasal buhar metal saflaştırma prosesinde, konvansiyonel eritme işlemlerinde yapıldığı gibi metaller eritilmiyor ve asit kullanılmıyor. Dolayısı ile, işlem artıklarının tamamen zararsız, çevre dostu olup, hava, su veya toprak kirliliği yaratmadığı rapor edilmiştir. 

Madenci Kadınlardan Depremzede Kızlarımıza DestekÖnceki Haber

Madenci Kadınlardan Depremzede Kızlarımı...

SAES: Çeneli Kırıcıda Cıvatalı Gövdeye GeçtikSonraki Haber

SAES: Çeneli Kırıcıda Cıvatalı Gövdeye G...