Ortadoğu Sondaj 2022 Maden Türkiye Fuarında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Ortadoğu Sondaj 2022 Maden Türkiye Fuarında
Abone ol
Maden sektörünün en kapsamlı fuarı olan Maden Türkiye Fuarında Ortadoğu Sondaj standından sondaj müdürü Sarp Ayken ile bir araya gelip merak ettiklerimizi sorduk.

22 yıldır Ortadoğu Sondaj şirketinde sondaj mühendisi olarak görev alan Ayken, Ortadoğu Sondaj şirketi hakkında şunlara değindi. “1995 yılında, madencilik sektöründe derin maden kuyuları açmak amacıyla kurulmuş bir şirket olan Ortadoğu Sondaj, şu an 300.000 metre yıllık delme kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük sondaj şirketi konumunda.” Bunun yanı sıra 2005 yılında da üretim şirketi olarak kurulan Geosondaj Makina ve İmalat şirketinden bahseden Ayken, sektörlerinde Avrupa’da ikinci, dünyada ise 15. Sırada olduklarını belirtti. 

Tüm uluslararası yabancı sektördeki ve özellikle metal madenciliğinin ana sondaj müteahhitti olan Orta Doğu Sondaj, kendi üretimi olan 35 makine ile çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Sadece makine üretimi ile değil, aynı zamanda sondaj matkapları, sondaj tijleri, boruları ve kuyu malzemeleri üretimi de bulunmaktadır.   Maden Türkiye fuarında Geosondaj tarafından üretilen makinelerin tanıtımı yapılırken, çok az üretici tarafından temin edilen sondaj matkapları da unutulmamaktadır. Aynı zamanda sondaj hizmeti ile ilgilide fuar katılımcılarına gerekli bilgilendirmeler yapılmaktadır.   

Fuar alanında sorularımızı yanıtlarken devletten istek ve taleplerini de dile getiren Ayken, özellikle sondaj sektöründeki dağınık yapılardan rahatsız olduğunu belirtti. “Devletten beklentimiz, bu işi birleştirici bir yapı altında toplamasıdır. Birtakım destekler de bekliyoruz devletten, özellikle madencilik sektöründe yapılan çalışmalara yönelik ekonomik teşvikler, tüketim malzemesi üzerinde kullanılabilecek teşvikler bizi çok rahatlatır.”

Lityum : Son On Yılda En Çok Yükselen YıldızÖnceki Haber

Lityum : Son On Yılda En Çok Yükselen Yı...

Madenciye Elektrik Üretimi Serbest OluyorSonraki Haber

Madenciye Elektrik Üretimi Serbest Oluyo...