Sanatsever Madenciler İnternet Sitelerine Kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanatsever Madenciler İnternet Sitelerine Kavuştu
Abone ol
Madencilik mesleğine gönül vermiş ve bunun yanı sıra içindeki sanat küllerini de hiç kaybetmemiş kişilere hitap edecek olan “madensanat.org” web sitesi okuyucuları ile buluştu. Her kesime hitap etme politikası ile yola çıkan Maden Sanat ve ekibi önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği etkinliklerle de ses getirmeyi hedefliyor.

 

Madencilik mesleğine gönül vermiş ve bunun yanı sıra içindeki sanat küllerini de hiç kaybetmemiş kişilere hitap edecek olan “madensanat.org” web sitesi okuyucuları ile buluştu. Her kesime hitap etme politikası ile yola çıkan Maden Sanat ve ekibi önümüzdeki günlerde gerçekleştireceği etkinliklerle de ses getirmeyi hedefliyor. 

Hem maden dünyasını hem de uçsuz bucaksız sanat dünyasını kucaklama hedefi ile yola çıkan Maden Sanat topluluğu, “Madencinin Sanat Dünyası” sloganı ile yolculuğuna başladı. Yıllarca İKSV, İstanbul Film Festivali, TRT Jazz programları ve birçok ulusal Film Festivali gibi etkinliklerin yapımcılığını üstelenmiş ve başarıyla yerine getirmiş olan Ali Sönmez’i ise bu topluluğun sanat yönetmeni olarak görmekteyiz.

Maden Sanat'ın temel amacı, madencilik mesleğini yerine getirirken farklı ilgi alanlarına merak salmış sanat tutkunlarını bir araya getirmektir. Birbirinden farklı iki dünya olarak görülen bu kavramların aslında bir araya geldiği zaman nasıl başarılı bir ahenk yakaladığını bizlere gösteriyorlar. 

Sadece sanatla ilgilenen madencilere değil sanatla ilgilenen tüm kesimlere kucağını açmış olan topluluk sergi, eğitim, söyleşi gibi etkinliklerle hem bu eğitimleri gerçekleştirmeyi hem de sanatsever madenciler arasındaki dinamiği arttırmayı amaçlamaktadır. Kendi becerilerinden henüz haberi olmayan üyelere de, nasıl hem maden alanında başarılı olunup hem de damarlarında akan sanatı başkalarına göstermesini öğretecek. 

"madensanat.org" Her Sanat Dalına Hitap Edecek

Bir sanat topluluğundan beklediğiniz her kategoride hizmet veren Maden Sanat topluluğu düzenlediği sergiler ve yarışmalar ile de sanat alanını genişletmektedir. Fotoğrafçılık, müzik, resim, şiir ve edebiyat, heykel, sinema ve doğal taş koleksiyonculuğu gibi her alanı kapsayan bir yapısı olduğu için sanata ruhunu kaptırmış veya meraklı olan herkesi topluluklarına davet ediyor.

İster öğrenim görün ister sektörün bizzat içinde olun, isterseniz emekli olun. Her yaşta ve her alandan üyelere açık olan topluluğun sizden ufak bir ricası var: katılımcı olmanız.

Yarışmalara Yoğun İlgi Sürüyor

Maden Sanat topluluğu faaliyet alanında bulunan her sanat dalı için sergi ve yarışmalar düzenlemeye başladı bile. Geçtiğimiz aylarda 1. Maden Sanat Fotoğraf Yarışması düzenleme komitesi ilk toplantısını yaptı. Şiir ve Edebiyat Yarışması, yağlı boya ve sulu boya alanlarında olması planlanan Resim Yarışması ve diğer sanat dallarına ait yarışmalarda da hazırlıklar sürdürülüyor. Bu yarışmalardan haberdar olmak, katılmak veya sonuçlarını öğrenmek için madensanat.org adresini takipte kalabilirsiniz.

İşin Sırrı Gönüllülük

Bu kadar başarılı bir topluluğun arkasında elbette birbirinden kaliteli kişiler bulunuyor. Ancak onlar hem sanata hem de madenciliğe gönlünü vermiş kişiler. Bu yüzdendir ki tamamen gönüllülerden oluşan bir ekip olarak çalışıyorlar.

Sanat konusunda tecrübelerini aktarmak isteyen hem madencilik sektörüne hem de sanata faydalı olmayı düşünen ve bir şeyler yapabilirim diyen herkesi de aralarında görmek istediklerini buradan ilan edebilir.

Sizde bu dinamik topluluğu merak edip destek vermek istiyorsanız madensanat.org sitesini ziyaret edip hem etkinliklerden haberdar olup hem de sanatseverlere destekte bulunabilirsiniz.

E-Maden Platformuna E-İmza ZorunluluğuÖnceki Haber

E-Maden Platformuna E-İmza Zorunluluğu

Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurulu BaşkanıSonraki Haber

Türkiye Madenciler Derneği Yönetim Kurul...

Yorum Yazın