Üçüncü Büyük Altın Madeni Söğüt'te Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
Üçüncü Büyük Altın Madeni Söğüt'te Açıldı
Abone ol
Bilecik’te 109 ton altın rezervinin işleneceği tesis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşen tören ile açıldı.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde gerçekleşen açılış ile 60 ton altın rezervi tespit edilen Söğüt Altın Madeni Tesisi faaliyete başladı ve ilk altın döküm töreni gerçekleşti. 109 ton altın kaynağının belirlendiği tesis, ilk altın dökümünü yapabilecek şekilde açılışı yapıldı. 3 fazdan oluşan projenin ilk fazı hazır halde bulunuyor. Kalan iki fazın yatırımlarının da üç yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Böylece yıllık üretimin 6.5 tona yükselmesi hedefleniyor.   

Tesis tam kapasite ile faaliyete geçtiği zaman Türkiye’de en çok altın üretimi yapılan üçüncü maden olma özelliğine sahip olacak. 2020 yılının son çeyreğinde bölgede tespit edilen 3,5 milyon onsluk altın rezervi için iki yıl içerisinde çalışmalar tamamlandı.

Tüm maden alanı tamamlanıp işletilmeye başlandığı zaman yılda 6-7 tonluk bir işletme hacmine sahip olacak tesis, Türkiye’deki altının yüzde 15’inin kaynağı haline gelecek.

Çin'de Altın Üretimi Artarken Tüketim ZayıflıyorÖnceki Haber

Çin'de Altın Üretimi Artarken Tüketim Za...

Lityum : Son On Yılda En Çok Yükselen YıldızSonraki Haber

Lityum : Son On Yılda En Çok Yükselen Yı...