UMREK Kodu’nun İkinci Versiyonu Yayında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
UMREK Kodu’nun İkinci Versiyonu Yayında
Abone ol
Madencilikte ortak bir dil ile iletişimi kolaylaştırmak amaçlı oluşturulan Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu-UMREK Kodu’nun ikinci versiyonu yayımlandı.

Madencilik hem riskli hem de ilk yatırım maliyeti yüksek bir sektördür. Bu nedenle madencilik sektöründe yapılacak yatırımların, maden sahalarının risk değerlerini bilmek ve araştırmak yatırımcılar için önem arz etmektedir.

Bu amaçla kurulan Ulusal Maden Kaynak ve Rezerv Raporlama Komisyonu yatırımcıların risklerini giderecek düzenlemeler yapılmasını sağlamak için ortaya çıkmıştır. UMREK, komisyonunun belirleyeceği sondaj, analiz, test gibi madencilik faaliyetlerine ait raporların uluslararası standartları göz önüne alarak ulusal standartlar haline getirilmesinden ve bu raporların sonucunun açık, şeffaf ve güvenilir olmasını sağlamaktan sorumlu komisyondur.

Bu hedef doğrultusunda çalışmalar yürüten UMREK Kodu’nun ikinci versiyonunu yayımladı. CRIRSCO tarafından kabul edilen yeni UMREK koduna 27 Şubat 2023 tarihinden itibaren UMREK komisyonunun resmi internet sitesinden İngilizce ve Türkçe olarak ulaşabilirsiniz.

Çin’deki Söylenti Demir Fiyatlarını DüşürüyorÖnceki Haber

Çin’deki Söylenti Demir Fiyatlarını Düşü...

Beylikova’da Nadir Toprak Elementleri HeyecanıSonraki Haber

Beylikova’da Nadir Toprak Elementleri He...

Yorum Yazın